Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

Апарати

 Aпаратурата, която се използва в медицинския център е японска !

 

1. Q-switched ND:YAG лазер

 

 

Полезна информация за Q-switched ND:YAG лазер :

 

Nd:YAG лазерната терапия е терапевтичeн метод в дерматологията, при който се използва лазерна светлина с фиксирана дължина на вълната 532 и 1064 nm. Той се основава на теорията за селективна фототермолиза, съгласно която светлинната енергия, попаднала в тъканите, се поглъща от специфични вещества – „хромофори. Те притежават дължина на вълната, която се поглъща от пигменти с определен цвят – основно черно, тъмносиньо, сиво, зелено-жълто и в някои случаи червено.Погълнатата светлинна енергия се трансформира в топлинна, което води до избирателно разрушаване на прицелните патологични тъкани.

 

 

Какви състояния могат да се лекуват чрез Nd: YAG лазерната терапия:

 1. Премахване на хиперпигментации : мелазма, хлоазма, соларно лентиго, лунички ,възрастови пигментни петна и др.
 2. Премахване на татуировки.
 3. Премахване на перманентен грим.
 4. Третиране на гъбички по ноктите.
 5. Лазерно подмладяване / карбонов пилинг /

 

2. CO2 Фракциониран лазер

 

Какво представлява Фракционирането като процедура?

 

 

След създаването на първите лазери през 1960-те години, те намират редица приложения в пластичната хирургия и дерматологията за лечение на кожни и повърхностни увреждания. Също така, лазерите се прилагат при редица патологични състояния, за които преди това не е прилагана друга ефективна терапия. Лазерът с въглероден двуокис е понастоящем най-често използваният хирургически лазер. Допреди няколко години заличаването на белези и бръчки се правеше с методики като дермабразио, дълбок химичен пилинг, класически лазерен пилинг, които имат съществени недостатъци като дълъг възстановителен период, риск от поява на хипер пигментации, белези и др.

 

С новата революционна технология – т. нар. Фракционен CO2 лазер – се осъществява „изпаряване” на повърхностните епидермални слоеве и специфично топлинно въздействие върху дълбоките структури на кожата. По време на самата процедура не се наранява цялата кожа, а само отделни участъци от нея под формата на микроскопични колони –микротермални зони. Всяка такава зона е заобиколена от здрава и незасегната от лазера област. Това позволява на кожата да се възстанови много бързо, дори при обработване на по-големи повърхности. Така се активира производството на нови и здрави колагенови влакна, които изглаждат релефа на кожата, подобрават и възстановяват нейната структура, плътност и еластичност.

 

 


За процедурата с CO2 Фракциониран лазер:

 

Обикновено при повечето процедури не се налага обезболяване. Ако някои пациенти не желаят да се подложат на процедурата без обезболяване тях или при решение на лекаря се прилага местна упойка.

 

 


Предимствата на процедурата с CO2 Фракциониран лазер:

 

При лазерната обработка се придизвиква ремоделиране на колагеновата структура и нейното обноваване по изключително прецизен начин, което не е по силите нито на средно-дълбокият пилинг, нито на така известното дермабразио. Лазерната енергия стимулира образуването на здрав колаген и по този начин се подобрява релефа и структурата на белезите, намаляват бръчките и фините линии, подобрява се текстурата на кожата и се възстановява свежия й вид.

 


СO2 лазер има следните приложения :

 • Фракселна процедура – лазерен ресърфърсинг за мощно подмладяване
 • Отстраняване на хипер и хипотрофични белези след травми и операции.
 • Отстраняване на стрии – хормонални, след бременност или загуба на тегло.
 • Възстановяване на гладката кожа при белези от акне, разширени пори или други сериозни дефекти по релефа на кожата.
 • Премахване на дълбоки и фини бръчки, включително и в периорбитална зона – фракселно лезерно подмладяване.
 • Премахване на хиперпигментации.
 • Вагинално подмладяване и подмладяване на външни полови орган


СO2 лазера възстановява:

 

Лек оток и зачервяване се получават веднага след процедурата, които са преходни и преминават в рамките на 10 -14 дни. Възможно е 2-3 месеца след процедурата да остане зачервяване, което постепенно отзвучава и върху него може да се нанесе декоративна козметика.


1-2 дни след третиране фините точици започват да избледняват, кожата придобива лек тен. На този етап може да се нанася грим върху третираните зони. Повечето пациенти се връщат към ежедневните си занимания.


3-4 дни след третиране повърхностният слой на кожата започва да се излющва при нормалното й измиване, като се разкрива новата подмладена кожа с по-добър вид и текстура .


5-6 дни след третиране излющването на кожата в повечето случаи приключва.


За да се минимизира риска от инфекция и да се оптимизира заздравяването, е необходимо стриктно да се спазват всички инструкции на лекуващия дерматолог, които ще са съобразени с вида на извършената процедура. За предпазване на третираната зона от слънчевите лъчи, на пациента се препоръча слънцезащитен крем с висок фактор (най-малко 30 SРF). Излагането на слънце с цел придобиване на тен може да предизвика образуване на хиперпигментации.

 


СO2 лазера - очаквани резултати:

 

Според вида на проблема се препоръчват различен брой процедури. Като те трябва да се извършват минимум през един месец. Ефектът от процедурата се забелязва от пациента непосредствено след процедурата, но крайният резултат се наблюдава до 6 месеца след приключването на процедурите.

 

 

3. Апарат за Кавитация и Радиочестотно третиране / RF /

 

Полезна информация :

    

Кавитацията е процес, който се постига чрез ултразвук в течностите на тъканите. Методът използва контролирани нискочестотни вълни, генериращи микромехурчета. Тези мехурчета се спукват поради промените в налягането на мастните клетки в третираните зони и същите се разрушават. По този начин освободените мазнини се извеждат от организма чрез лимфната и отделителната системи. Ултразвуковите вълни въздействат през кожата и водят до намаляване обема на мастните тъкани.

 

 

Намаляването на теглото посредством кавитация е ефективен медицински метод за премахване на мастните депа без хирургическа намеса.

 

Ефектът се постига чрез синхронизирана работа на нискочестотни ултразвукови вълни, гарантирайки по такъв начин съхранение целостта на другите тъкани. С други думи, контролът върху работата на нискочестотните ултразвукови вълни, осъществяван от микропроцесор, позволява тяхното действие да се насочва само върху мастните тъкани. Ултразвуковите вълни се предават на мастните тъкани чрез ултразвуков масаж, осъществяван с въртеливи движения на накрайника.

 

Благодарение на кавитацията Вие можете да промените формата на Вашето тяло, да намалите обема на целулита, на мастните образувания и натрупвания без да причинявате вреда на целостта на тъканите, което дава възможност да се проведе една напълно безопасна процедура. Възможно е да се редуцират до 2 см от обема на тялото за една процедура.

 

Показания за приложение:

 • лечение на целулит
 • намаляване обема на мастната тъкан
 • корекции на дефекти след операция за липосукция

 

Характеристика на апарата Multipolar RF & cavitaion system :

 

 • Ултразвукова кавитация за тяло, предназначена за третиране на участъци с по-дебел слой мазнини – 40 KHz;
 • Ултразвукова кавитация за лице, предназначена за участъци с по-малък слой мазнини – 80 КHz;
 • Осемполярен RF с вакуум за тяло – 100 KPa;
 • Биполярен RF за зоната около очите;
 • Триполярен RF за тяло – 5 MHz;
 • Цветен сензорен дисплей с мултимедия.

 

 

 

4. Kомбиниран апарат  за кислородна и LED терапия

 

 

Приложение на апарата при:

 1. Кислородна мезотерапия
 2. LED терапии
 3. Микротоков миолифтинг

 

Полезна информация за апарата:

 

Кислородната мезотерапия активизира лимфната система, стимулира кръвообращението, оптимално ревитализира и цялостно освежава кожата, подобрява нейната текстура, предотвратява образуването на бръчки, има лифтинг ефект.

 

За засилване ефекта от кислорода, терапията може да се прилага в комбинация с други процедури като микродермабразио, детоксикиращ лимфодренаж , LED терапия и микротоков миолифтинг.

 

 

5. Комбинирано кристално и диамантено Микродермабразио

 

Полезна информация :

 

Микродермабразиото представлява нехирургичен метод за подмладяване на кожата чрез механична ексфолиация на кожата, без химикали или лазер. Тов е една модерна и безболезнена алтернатива на традиционните химическия или лазерен пилинг. Бърз и удобен начин за бързото възстановяване и възвръщане на гладката и млада кожа. Микродермабразиото става все по-популярен начин за подмладяване на кожата и намаляване на стрии. Според Американската асоциация по естетична пластична хирургия (ASAPS), процедурата микродермабразио е в топ 5 на не-хирургическите процедури за разкрасяване през 2010 година.

 

Микродермабразиото представлява бърза, лесна и ефективна форма за ексфолация за всички видове и цветове кожа, без болка и дискомфорт. Чрез него се премахват ненужните мъртви клетки от повърхността на кожата, като се стимулира продукцията на нови здрави клетки. Тази процедура намалява фините бръчки, старческите петна, белезите, стриите и полира кожата. В резултат вашата кожа е по-здрава, жизнена и еластична.

 

Показания за приложение:

 • Обновяване на кожата;
 • Изсветляване на кожата;
 • Премахване на пигментации и възрастови петна;
 • Свиване на разширени пори;
 • Намаляване на малки и средни фини бръчки;
 • Намаляване на стрии;
 • Регулиране на себума на склонната към акне кожа;
 • Подобряване вида на загрубялата и повредена кожа;
 • Подобрение на повредената от слънце кожа;
 • Подобрение на белезите от акне;
 • Забавя се процеса на стареене на кожата;

 

Видове микродермабразио

 

При кристалното микродермабразио се разчита на малки кристали, които нежно се прилагат върху кожата, за да ексфолират.

 

При диамантеното микродермабразио процесът на нежно премахване на мъртвите клетки се извършва от апликатор с диамантен връх, който леко засмуква, за да премахне мъртвите или увредени кожни клетки. Кожата е по-мека, гладка, чиста, свежа и изглежда по-млада. Микродермабразието се различава от дермабразието, по това, че представлява по-нежна и не толкова агресивана козметична процедура. След процедурата не се наблюдава зачервяване или раздразнение.

 

Характеристика на апарата

 

 • кристалното микродермабразио
 • диамантеното микродермабразио
 • вакуум 650 mmHG

 

6. 3D HIFU апарат - Ulove02-plus (  високотехнологичен апарат )

 

HGUlove02-plus е високотехнологичен апарат за премахване на бръчките, стягане на кожата, отслабване на тялото, лифтинг на лицето.

3D HIFI апарат

 

HIFU е най-модерната технология за нехирургичен лифтинг на кожата и оформяне на тялото. HIFU директно доставя топлинна енергия на кожата и подкожната тъкан, която може да стимулира и обновява колагена на кожата, като по този начин подобрява текстурата и намалява увисването на кожата. HIFU ще загрява SMAS до 60 ℃ ~ 70 ℃, топлинната енергия повишава точката на термична коагулация, което ускорява процеса на подмладяване на кожата и увеличава максимално стягащия ефект на кожния слой.

В продължение на 90-180 дни, лечението на раната стимулира дългосрочното ремоделиране на тъканите и води до по-нататъшно повдигане и стягане, с резултати, които могат да продължат от 1 до 3 години.


Приложения на 3D HIFU:

 • възстановяване еластичността на кожата ( анти-стареене);
 • повдигане и стягане;
 • лифтинг и стягане на кожата в областта на чело, лице и шия;
 • подходящ за дълбоки бръчки около челото, очите, устните.


Характеристики и предимства на HIFU:

 • уникалният модел, който комбинира 2D и 3D HIFU технологии в една машина;
 • 3D HIFU може да увеличи скоростта на лечение на лицето и тялото;
 • всяка касета на този HIFU машина има повече от 10000+ изстрела, което е най-дълго в сравнение с подобни машини;
 • скоростта на всеки кадър отнема само 1 секунда.