Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

Ботокс

Ботокс – отрова ,възвръщаща ни младостта.

 

Ботокс е търговско наименование на препарата съдържащ ботулинов токсин тип А, под това име той е регистриран в Съединените Щати, докато в Европа той е регистриран под името Вистабел – оригинален продукт на фирма Аллерган.

В Арт-Медика работим само с оригиналеният продукт Вистабел !!! За да сте сигурни в ефекта на препарата , за да не се изненадвате от липсата на такъв или от получените усложнения, е необходимо ВИНАГИ да се интересувате какъв препарат ви инжектират.

 

 

 

 

Ботокс представлява ботулинов токсин , който се произвежда от бактерия Clostridium botulinium (отговорен е за тежки хранителни отравяния.)Токсинът има свойство да блокира предаването на нервния импулс, с което парализира мускула. В естетичната медицина се използва в много ниски дози , които релаксират мимическите мускули и това води до изчезване на бръчките.

 

Ботокс терапията се предлага в двата ни козметични центъра в Плевен и Търново, но поради прекрасния ефект на процедурата и добрата цена, често наши клиенти са от Габрово, Севлиево, Ловеч и Враца.

 

Ботокс е първо средство на избор при бръчки в областта на челото , между веждите и за бръчки около очите тип „пачи крак”, също така се използва за третиране на хиперхидрозата .

 

Процедурата се извършва в амбулаторни условия ,задължително от лекар, с тънка игличка се правят няколко убождания в третируема зона, като мястото след това може леко да се зачерви или да се появи лек оток , тези прояви се задържат няколко часа.

 

Количеството на препарата, което трябва да се инжектира е индивидуално и зависи от изразеността на бръчките и от подлежащите мускули. Затова цената варира между 150 до 300 лв на зона. След процедурата 4 часа не трябва да се заема хоризонтално положение, една седмица трябва да се избягва слънце, солариум, сауна.

 

Ефекта се проявява след около 2 дни до седмица и се задържа между 3 и 6 месеца. При постоянно използване ефекта от процедурата се удължава и ще има необходимост от инжектиране веднъж на 8 -12 месеца.

 

Противопоказания за поставяне на Ботокс са :

  • бременост и кърмене
  • проблеми със съсирване на кръвта
  • заболявания свързани с нарушения на нервно-мускулна проводимост ( миастения гравис)
  • остри инфекциозни заболявания на организма.
  • възпалителен или инфекциозен процес в областите за инжектиране

 

Странични ефекти:

 

След апликация може да се появи чувство за разпъване и главоболие, тези оплаквания са преходни и се задържат няколко часа.

 

Най-сериозното нежелано явление при прилагане на ботулиновия токсин е птозата на клепача – спадане на кпепача и невъзможност окото да се отваря напълно. Това състояние е много рядко и напълно се възстановява за няколко седмици.

 

 

 

ЦЕНИ НА УСЛУГИТЕ
 
Бръчки тип " Пачи крак" вижте в раздел Цени
Глабеларната бръчка вижте в раздел Цени
Хоризонтални бръчки на челото вижте в раздел Цени
Eдиница ботокс - 1 UI вижте в раздел Цени