Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

Фотоепилация, Фотоподмладяване и Радиочестотно третиране

Elos процедури (IPL + радиочестотно въздействие – RF)

 

Апаратурата съчетаваща в себе си едновременно IPL (Intense Pulsed Light) и RF (Radio Frequency) технологиите е позната още като ‘E light’ или ‘elos’ апаратура. Тя е едно от новите достижения в света на неоперативната, естетична медицина.
Тази технология обединява IPL и RF в двуполярно-радиочестотна електромагнитна вълна. Докато IPL технологията действа на ниво епидермис (най-горният слой на кожата), то RF технологията прониква през епидермиса и действа на ниво дерма (средният слой на кожата). Поради едновременното действие на тези две технологии с E light апаратите се постига до два пъти по-висока ефективност при някои козметични процедути в сравнение с IPL апаратите.
Що се отнася до фотоепилацията E light има редица предимства пред IPL технологията:

  1. RF – енергиен, топлинен източник, работи съвместно с източника на оптична енергия.
  2. Позволява употребата на светлинната енергия на такова ниво, което е безопасно за всички типове кожа (по-малко оптична енергия в сравнение с обикновените Лазери или IPL-и).
  3. Няма риск от епидермални нарушения и за получаване на дисхромия (типична предимно за тъмен тип кожа)
  4. Осигурява по-добро проникване за постигане на по-добри резултати.
  5. За разлика от Лазерната и IPL технологии ПРЕМАХВА УСПЕШНО КОСМИ С МИНИМАЛНО КОЛИЧЕСТВО МЕЛАНИН В ТЯХ.

 

Фотоепилация, Фотоподмладяване и Радиочестотно третиране се предлагат в двата ни козметични центъра в Плевен и Търново, но поради големия ефект на процедурата и добрата цена, често наши клиенти са от Габрово, Севлиево, София, Ловеч и Враца.

 

Как работи?

 

Напълно безвреден и безболезнен светлинен импулс се насочва към дадената зона от кожата, след което бива абсорбиран от фоликулата и луковицата на косъма под формата на топлина. Това рязко увеличаване на температурата разрушава фоликула и луковицата и възпрепятства повторния растеж на косъма без да уврежда тъканта около косъма (поради ефекта на
селективната термолиза).

 

 

 

 

 

 

Обхват на манипулациите

 

Пигментни заболявания: хлоазма, възрастова пигментация, лунички идр.;
Заболявания на кръвоноснте съдове: ангиома, купероза (разширени капиляри)
Фотоепилация: E-light технологията значително увеличава възможностите при обезкосмяването, тъй като успешно третира и косми с минимално съдържание на меланин;
Акне: тъй като има специфичен ефект върху мастната жлеза, комбинацията от RF технологията повлиява възпалителни лезии,намалява омазняването и свива порите.

 

ВАЖНО ! Колко често се правят процедурите: процедурите се правят веднъж месечно, с интервал от 28 – 30 дни. Първият месец може да са необходими две процедури, за да се въздейства върху повече фоликули.

 

Фотоподмладяване и стягане на кожата: благодарение на синергичното действие на IPL и RF постига се ефект епидермиса и дермата едновременно , който се изразява в подобрение на тена на кожата, текстурата и, свиват се порите, кожата става по-гладка и еластична.

 

Радиочестотен лифтинг, Радиочестотно лечение на целулит и bodyshaping (оформяне на тялото)

 

Радиочестотеният лифтинг представлява неинвазивна процедура, с която се постига мощен подмладяващ ефект.Изглаждат се дребните бръчки ,а дълбоките бръчки стават по-малко изразени , стяга се овалът на лицето и двойната брадичка.Принципът е следният: под въздействието на високочестотни електромагнитни вълни, които имат способност да проникват дълбоко в кожата, става загряване на дълбоките слоеве на кожата, което от своя страна води до засилване на микроциркулацията и стимулиране на колагеногенеза.
Освен това, по време на въздействието, колагеновите влакна се съкращават и се скъсяват, което води до този моментален лифтинг ефект, за разлика от хирургичния лифтинг, където въздействието е механично, радиочестотно въздействие активира и фибробластите, които започват да произвеждат млад колаген .

 

Процедурата е комфортна и безболезнена, пациентът усеща само леко загряване на кожата.
Продължителността на процедурата е от 20 минути до 1 час, в зависимост от зоната която се обработва.
Прави се една процедура на 2 седмици. Целият курс се състои от 6 до 8 процедури, като ефектът е прогресиращ с времето и се задържа 2 години. Освен в областта на лицето , радиочестотният лифтинг е приложим и върху други области на тялото, където искаме да постигнем подмладяващ ефект.