Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

HIFU лифтинг и HIFU лечение на целулит и мастни натрупвания

В Арт Медика вече може да се възползвате от революционния по рода си „HIFU” (хай-фу) неоперативен SMAS-лифтинг на зони като лице, неоперативна блефаропластика (стягане на клепача и веждата), неоперативен лифтинг на шията и двойната брадичка, неоперативна абдоминопластика и неоперативна глутеопластика (стягане на седалище). Всичко това вече може да се постигне без скалпел чрез използването на единствения по рода си „HIFU” (high intensity focused ultrasound) апарат. Към момента единствено те могат да постигнат неоперативни SMAS-лифтинг техники.
Дълбикият „HIFU” неоперативен SMAS-лифтинг може да се определи като истинска революция в козметичната медицина. За създаването му са работили много учени в продължение на дълги години.


HifU представлява


Благодарение на свръхмодерната „HIFU” технология, за първи път е постигната възможност неоперативно да се достигне до дълбокия слой на кожата, което позволява да се трeтира най-важнатаза лифтинг ефекта SMAS – „повърхностната мускулно-апоневрозна система”.


Преди иновацията наречена „HIFU”,достигането на SMAS беше възможно само при хирургична резекция.


Повърхностната мускулно-апоневрозна система (SMAS) има двуслойна структура състояща се от повърхностна фасция (изградена от колаген и еластични влакна), и слой от лицеви мускули. Заедно тези два слоя образуват „армиращата решетка” която подържа кожата опъната и млада. От една страна тази система е свързана с горните слоеве на меките тъкани (кожата и подкожната мазнина), а друга чрез съединителнотъканните си връзки с костите на лицевия скелет.


Основният принцип на „HIFU” (high intensity focused ultrasound) технологията е възможността високо интензивните ултразвукови вълни да бъдат прецизно фокусирани и концентрирани точно в зоната на лечение. Така се предизвиква интензивно производство на топлинна енергия в третираната зона (до 65°С) което води до образуване на точки на коагулация.

В резултат на това колагеновите влакна се свиват и скъсяват а SMAS (повърхностна мускулно-апоневрозна система) намалява обема си което води до незабавен лифтинг ефект. Останалите слоеве на кожата остават непокътнати и без риск за изгаряния.В последние години Хайфу се използва и за лечение на целулит и мастни натрупвания,като с помощта на сфокусирания ултразвук се постига и разрушаване на мастните клетки.


Показанияза „HIFU”– неоперативен SMAS лифтинг:

 • промени свързани с възрастта
 • двойна брадичката
 • Загуба контура наскулите
 • Отпускане на кожата под брадичката и в областта на шията
 • Загуба на контура на лицето, на контура на долната челюст
 • Задълбочаване на назолабиалните гънки
 • Увисване ъглите на устата
 • Отпускане на вежди и клепачи
 • Гравитационна птоза (отпускане) на лицето
 • Гравитационна птоза (отпускане) на тялото (корем, седалище, мишници и др.)
 • Третиране на целулит и мастни натрупвания.

Противопоказания за „HIFU”– неоперативен SMAS лифтинг:

 • Открити рани, кожни лезии
 • Бременност, кърмене
 • Рак или тежко ендокринно заболяване
 • Тежките форми на акне по лицето и шията
 • Системно или локално кожно заболяване, при което е нарушен процеса на регенерация на кожата
 • При прием на антикоагулантни препарати


Бързият, дори по някога моментален лифтинг ефект постигнат чрез „HIFU”– неоперативения SMAS-лифтинге в резултат на два основнифактора:

 1. Намаляване на обема на SMAS (повърхностната мускулно-апоневрозна система) и повдиганев резултат на точковата коагулация.
 2. Свиване и съкращение надължината на колагеновите влакна.


Възможно е два или три дни след процедурата да се наблюдава леко подуване,зачервяване и отток. Лифтинг ефектът е строго индивидуален и до голяма степен зависи от времето на ремоделиране и обновяване на колагена в кожата, като ефекта от „HIFU” неоперативния SMAS-лифтинг се увеличава в продължение на 3-6 месеца.


За оптимален ефект се препоръчват 1-2 цедури като след тях обикновенно се наблюдава устойчив резултат с времетраене около 2 години.Процедурата не изисква анестезия или охлаждане. След процедурата няма „постоперативен” период. „HIFU” технологията за разлика от лазерите може да се използва при всеки тип кожа по всяко време на годината.

„HIFU” неоперативния SMAS-лифтинг е дългоочакваната процедурата за всеки, който се е замислил за необходимостта от лифтинг на кожата си, но не е посмял да прибегне до хирургията. При този метод за постигнето на тъй желаните впечатляващи резултати не е необходимо хирургично изрязване или скъсяванена кожата. Затова едно от основните предимства на „HIFU” неоперативния SMAS-лифтинг е, че след процедурата няма възстановителен период, а ефектът от него може да бъде сравнен с ефекта на една успешна хирургическа фейслифт операция !

Смело може да се твърди, че този метод е огромен пробив в неинвазивната естетичната медицина. С него вече е възможно да изглеждате млада в продължение на много години без да се налага ползвате скалпел. Тази процедура може да бъде извършена дори и по време на обедната ви почивка !

 

 

>