Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

Лазерно подмладяване (карбонов пилинг)


 

 

С напредване на възрастта почти всяка жена се сблъсква с неестетични бръчици, поява на пигментни петна, сивкав и повяхнал тен на лицето. Първите признаци на остаряващата кожа са образуването на фини линии и бръчки. Тънката линия на дъното на бръчиците е атрофичен участък, обусловен от влошеното хранене на кожата, което се дължи на намаляване на количеството функциониращи капиляри, с възрастта много от тези капиляри загубват работния си тонус и в резултат на това естествените обменни процеси се затрудняват, понижава се клетъчната активност, нарушава се взаимовръзката между колагеновите влакна. Освен това клетките на кожата започват да губят способността си да произвеждат количествата колаген еластин и хиалуроновата киселина ,каквито са произвеждали на млади години. Кожата постепенно губи еластичността и здравия си тонус, образуват се бръчки.

  

Лазерно подмладяване / карбонов пилинг / се предлага в двата ни козметични центъра в Плевен и Търново, но поради уникалния ефект на процедурата и добрата цена, често наши клиенти са от Габрово, София, Севлиево, Ловеч и Враца.

 

Обикновено първите бръчици се появяват след 30-годишна възраст. Най-характерни са за пушачите, а също така и за хората, претърпели силен стрес или страдащи от хормонални нарушения. Лазерното подмладяване е подходящо както за жени, така и за мъже между 35 и 55 години. При хората от зряла и старческа възраст резервите на кожата са изчерпани. Затова и опитите да се възстанови предишното й състояние с щадящи неинвазивни методи не е ефективно.

 

Радикалните способи за отстраняване на бръчките – това са дълбокия пилинг и лазерната шлифовка на кожата, филъри, ботокс. При процедури като дълбок пилинг и лазерна шлифовка с CO2 лазаер има нарушаване целостта на кожата, първоначален оток, последващо образуване на кафеникави крусти, които постепенно отпадат и на тяхно място остава яркочервена млада кожа. Този процес в повечето случаи е травмиращ за пациента, изисква период за възстановяване и специални грижи за кожата. Добър резултат дават филъри и ботокс , но с тях третираме само определена зона, докато с лазера постигаме цялостно подмладяване на лицето.

 

– значително по-ефективен и безопасен способ за фотоподмладяване с използването на лазерни апарати генериращи импулси с голяма продължителност. Подмладяването на кожата с помощта на тези лазери е ефективно само при първи признаци на стареене.

 

Q-switched лазери– генериращи супер кратки, но при това много мощни импулси. Чрез тях се постига максимален ефект за подмладяване на кожата без повреждането й. Процедурата подмладяване, направена с Q-switched води до подобрение на тонуса и трофиката на кожата, а резултатът от курса процедури е съпоставим с успешната лазерна шлифовка или дълбокия пилинг.

 

Лазерното лъчение с определена дължина на вълната действа “дразнещо” на клетките на кожата. Това своеобразно „дразнение” предизвиква ответна реакция свързана с активирането на фибробласти в кожата (това са клетки, които произвеждат колагена в кожата) . В следствие на това фибробластите започват отново да синтезират голямо количество колаген. Важно е да се отбележи, че производството на колагена сле тази терапия не е еднократен акт. Лазерното лъчение възстановява активността им каквато е била на млади години и в следствие на това производството на собствен индивидуален човешки колаген продължава години наред.

 

Лазерното подмладяване на кожата е уникален метод за бързо и ефективно подобряване на състоянието на кожата. Неговата уникалност е в това, че въздейства и ревитализира едновременно и епидермиса и дермата.

 

На фона на „меко” въздействие на лазерното лъчение, в комбинация с охлаждане на епидермиса, без прилагане на анестезиращи средства, се постига загряване на нужните слоеве ,което способства стимулирането на активността на фибробластите и тяхното производство на колагенови влакна. По време на процедурата при умерено зачервяване на облъчваната кожа, клиентът усеща приятна, равномерно разпределена топлина. Лазерната светлина стимулира фибробластите, които от своя страна са отговорни за синтезата на собствен колаген. Това позволява за кратък период кожата да се подмлади, да се редуцират и заличат бръчките, капилярните мрежички и хиперпигментните петна. Още след първите процедури кожата става по-гладка, с повишен тонус и свеж цвят.Терапията позволяват не само да се редуцирате и премахнете вече съществуващите бръчки, но и да предотвратите появата на нови.

 

Какви са показанията за използване на Q-switched лазери?

  1. профилактика на бръчки
  2. възрастови трофични изменения на кожата с поява на бръчки
  3. съчетание на възрастови изменения на кожата с дифузни хиперпигментации и разширени капиляри – избелва тъмни петна и премахва разширени капиляри
  4. повърхностни белези по кожата на лицето.
  5. Свива разширени пори
  6. Лазерното ревитализация подобрява обмяната на веществата на клетките и кръвообращението в тъканите.

 

Как трябва да бъде подготвена кожата преди процедурата?

 

Преди да се обработи с лазер кожата e необходимо тя да бъде добре почистена с меки козметични средства.

 

Каква е продължителността една процедура и какво е усещането по време на нея?

 

Една процедура на лице продължава средно около 30 минути. Пациентите обикновено описват усещането като умерено парене, което не изисква допълнително обезболяване.

 

Какво да очакваме след тази процедурата?

 

След процедурата кожата е зачервена, с леко изразен отток. Тези промени отзвучават в рамките на няколко часа до един-два дни.

 

Трябва ли да се полагат по специални грижи след процедурата?

 

Не се изискват особени грижи. Непосредствено след процедурата се прилагат подхранващи кремове. Нанасяне на грим се допуска веднага след процедурата. По време на курса от процедури е задължително използването на слънцезащитни продукти, като същевременно се изключват по-агресивни за кожата процедури като пилинг, използване на скраб и др.

 

Колко процедури са необходими?

 

За постигане на видим резултат е необходимо да се направи курс от няколко процедури (обикновено 5-6), през интервал от 10 до 20 дни, но при особени случаи броят им може да бъде и повече.