Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

Лечение на Белези


 Лечението на Белези се предлага в двата ни козметични центъра в Плевен и Търново, но поради огромния ефект на процедурата и добрата цена, често наши клиенти са от Габрово, Севлиево, София, Ловеч и Враца.

 

Видове белези


Най- общо белезите са : атрофични ,хипертрофични и келоиди

 

Атрофичните ръбци са обикновено под или на нивото на кожата /например след акне, изгаряне и измръзване белезите са най – често атрофични/.

 

Хипертрофичните ръбци са надигнати над нивото на кожата с червен цвят, разположени над мястото на самото нараняване.
По особени форми на ръбци са келоидите и белезите, съчетани с контрактури.

 

Келоидите са туморовидно разрастване на съединителната цикатрициална тъкан над нивото на кожата. Те са форма на хипертрофичен ръбец, който се простира и извън мястото на самото нараняване.

 

Какво предлагаме ние за решаване на този естетичен проблем ?

 

Лечението се провежда задължително от лекар дерматолог !

 

При хипертрофични белези и келоиди се използват различни кремове, унгвенти и гелове , които ще ви бъдат изписани за домашно лчение. В центъра ни се предлага инжектиране в ръба на келоида или хипертрофичния белег на триамценолон ацетонид ( кортикостероид).
Чрез това лечение се постига значително намаляване на белега и нивелирането му с останалата кожа, също така изчезва и зачервяването. Методът позволява бързо и практически безболезнено лечение на тези видове белези.

 

За атрофични белези се прилага серия химически пилинги , чрез които се постига изглаждане на кожата и видимо свиване на белезите. Чрез попълване с гел на хиалуронова киселина белегът изчезва напълно. Освен това хиалуроновата киселина стимулира и колагеногенезата, така се постига и запълването на белега чрез собствените регениративни процеси на кожата.