Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

Премахване на перманентен грим

 

Какво е лазерно премахване на перманентния грим и какво да очакваме от процедурата :

 

Голяма част от жените, които са си правили перманентен грим са се сблъскали с плачевен редултат от процедурата.

 

Вместо красиви и естествени вежди и симетрична очна линия те са получили ужас на челото и изкривен черен контур на устните.

 

Премахване на перманентен грим се извършва в двата ни козметични центъра в Плевен и Велико Търново, но поради прекрасния ефект на процедурата и добрата цена, често наши клиенти са от Габрово, София, Севлиево, Ловеч и Враца.

 

Като цяло , некачественият перманентен грим идва от :

  1. неправилно подбран цвят
  2. неподходяща форма.

 

За да се поправи некачественият грим , процедурата може да се повтори с наслояване на нов пигмент, но и това често не помага. Понякога самата форма на стария грим е такава , че не позволява корекция с нов пигмент.

 

Във всички тези случаи на помощ идва лазерът (Q switched Nd Yag). Само този вид лазер е способен чрез къс и много мощен импулс да раздроби пигмента на много дребни частици и по този начин да премахне нежелания перманентен грим.

 

ВНИМАНИЕ!!!

ЛАЗЕРИТЕ, които се използват за премахване на нежеланото окосмяване са безполезни и опасни за премахване на перманентен грим и татуировки.

 

Често пациентите се опасяват да не останат белези след лазерното премахване на перманентния грим. Следва да се има предвид, че правилното използване на тази лазерна технология никога не води до подобни усложнения , напротив – води до прекрасни резултати, които не могат да се постигнат по друг начин.

 

Как работи :

 

Апаратът генерира лъч с висок интензитет, който бързо и безопасно прониква през горния слой на кожата и се поглъща от по-дълбоко лежащия пигмент . Скоростта на поглъщането на светлината от пигмента е много висока и енергията се преобразува във висока температура. Внезапното повишаване на температурата води до микроексплозия на пигмента и го разрушава на дребни частички, които в последствие се извеждат от организма чрез лимфната система.


За пълното премахване могат да бъдат необходими повече от една процедура. Всичко зависи от:

  • Плътността на пигмента
  • Колко дълбоко е разположен
  • Цвета на пигмента

Голямо значение има колко слоя са нанесени и какъв е бил цветът на оцветителя. Пигмента се премахва послойно – в началото се премахват по- горните слоеве . Добре се премахват черни и сини оттенъци. Сивите светло-сините също се премахват бързо, но червени , оранжеви и жълти пигменти се премахват по-трудно. Най -лошо се повлияват зелени и цветове с бял и телесен оттенък.

 

Какво е усещането и как ще изглеждате по време и след процедурата?

 

По време на процедурата се усеща парене , което се понася добре. След процедурата може да се усеща дискомфорт и слаба болка които отшумяват за около един час.
Веднага след обработване с лазер мястото побелява, след няколко минути това побеляване изчезва , появява се отток . По време на процедурата и след това се слага лед.

 

По време на заздравяването се образуват корички ,които правят обработената област по-тъмна, но след като паднат коричките се вижда , че има просветляване на третираната област. Следващата процедура може да бъде направена след един месец. През възстановителния период трябва да се използват епителизиращи локални средства и слънцезащитни кремове.

 

При третиране на перманентен грим на веждите, косъмчетата на веждите, под въздействието на лазерният лъч , се обезцветяват, като в последствие с израстването на новите се възстановява и цвета.

 

При третиране на червен и оранжев пигмент , той се редуцира от лазера до сив. Така че ако ви устройва този цвят на веждите например ,може да се спрат процедурите и на този етап.