Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

Премахване на татуировки

 

 

Премахване на татуировки с  Q-Switched Nd:YAG лазер.

 

Лазерното премахване на татуировки и перманентен грим е ефикасен и безопасен метод. Резултатът е видим още след първата процедура: татуировката избледнява, а извеждането на пигмента от кожата продължава няколко дни след процедурата.След процедурата не остават белези , затова след пълен курс процедури не остава и следа от татуировката или перманентеният грим.

 

Премахване на татуировки се предлага в двата ни козметични центъра в Плевен и Търново, но поради огромния ефект на процедурата и добрата цена, често наши клиенти са от Габрово, Севлиево, София, Ловеч и Враца.

 

Предимства на  лазерно премахване на  татуировките:

 

Разрушава се само пигмента без да се уврежда околната кожа. Оптичната енергия се поглъща само от тъменият пигмент. 

  1. Къс възстановителен  период .
  2. Положителеният  резултат (обезцветяването на татуировката) продължава  още няколко дена след процедурата.
  3. При провеждането на процедурата накрайника няма допир с кожата, което изключва инфекция.
  4. Не остават белези.
  5. Методът е високоефективен.

Принципът на работа на Q-Switched Nd:YAG лазерът е основан на селективна фототермолиза: пигментът поглъща светлината, загрява се ,след това от високата енергия се разпада на дребни частички , които постепенно и по естествен начин се извеждат от организма.

 

Аппаратът Q-Switched Nd:YAG е комплектован с два накрайника, единият генерира дълги вълни и се използва за третиране на черен и син пигмент, другият позволява да се премахват пигменти с друг цвят.

 

Как протича процедурата?

 

Първо пациентът се разпитва за евентуалните противопоказания, прави се оглед на татуировката. След това се слагат специални защитни очила и се настройва апарата в зависимост от татуировката.

 

В началото се разрушава повърхностно разположеният пигмент. Под въздействието на високата температура обработения участък побелява, този ефект трае няколко минути, след това кожата почервенява и в последствие се образува коричка, която отпада за 1-2 седмици. Процедурата може се да се повтори след 4-6 седмици.

 

Минимум 2 седмици преди процедурата не трябва да се излагате на слънце , също така месец след процедурата са забранени плаж и солариум с цел избягване на хиперпигментации. В първите няколко дена трябва да се избягват топлинни процедури като сауна, солариум и гореща ванна.

 

 

 

 

Противопоказания

  1. Онкологични заболявания.
  2. Дерматити и инфекциозни дерматози в мястото на третиране.
  3. Механични уврежадния на кожата в мястото на третиране.