Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

Програми за целулит, стрии и стягане на гърди

 

ПОРГАМИ ЗА ЦЕЛУЛИТ

 

КАКВО Е ЦЕЛУЛИТ ?

 

Целулитът – е козметичен недостатък, който се появява в зоните , където най-много се отлагат мазнини (най-често бедрата) на фона на циркулаторни и застойни явления. Външно това се проявява с поява на неравности по кожата, които в началото са едва забележими и се забелязват при захващане на кожната гънка. Впоследствие тези промени се виждат и в покой, и напомнят на портокалова кора. Целулитът се среща само при жени. За да изясним причините за тази несправедливост , трябва да се спрем върху структурата на подкожната мастна тъкан.

 

Програмите за целулит и стрии се извършват в двата ни козметични центъра в Плевен и Търново, но поради огромния ефект на процедурата и добрата цена, често наши клиенти са от Габрово, Севлиево, София, Ловеч и Враца.

 

 

 

 

Мастната тъкан е представена от мастни клетки-адипотицити , които се разполагат на групички обвити от съединителна тъкан, където минават кръвоносни съдове. При жените в една групичка се намират повече мастни клетки отколкото при мъжете, освен това съединителнотъканни влакна се разполагат перпендикулярно към повърхността на кожата, докато при мъжете – по диагонал. В резултат на това ,при увеличавана на размера на адипотиците , те притискат съединително-тъканните влакна и кожата над тях изглежда вдлъбната , а над уголемените мастни клетки – изпъкнала Визуално върху кожата се появяват неравности. Расположените по диагонал съединително-тъканни влакна при мъжете не позволяват дори на уголемените адипотици да променят повърхността на кожата. Затова те нямат целулит.Обаче, само по себе си, уголемяването на мастните клетки не означава целулит. Той настъпва когато в капилярите на подкожната мастна тъкан се появят циркулаторни промени. Циркулаторните промени настъпват от уголемени адипотици, които притискат капилярите, а също така и при заседнал начин на живот, който води до застой в съдовете. В резултат на това се нарушава обмяната на веществата в мастната тъкан и в междуклетъчно пространство се натрупват токсини. Под въздействието на токисини фибробластите почват да продуцират по-груби съединително-тъканни влакна , които още повече притискат мастните клетки . Застойните явления в междуклетъчно пространство пречат на постъпването на кислород към адипотиците, като по този начин се натрупват още повече токсини и се създава порочен кръг, в резултат на което се развива целулита.

 

Също така, трябва да изясним защо целулитът „обича” само определени зони.

 

И ето какво се оказва – в така наречените „проблемни зони” по повърхността на мастните клетки има голям брой алфа рецептори които препятстват разграждането на мазнините, и по-малко бета рецептори които са отговорни за разграждането на същите.

 

ВИДОВЕ ЦЕЛУЛИТ

 

Различават се 4 стадия на целулит:

  • Първи стадий - появава се лека отточност в местата на локално отлагане на мазнини , и неравностите се вижадт при захващане на кожната гънка.
  • Втори стадий - мастните натрупвания стават по –плътни и по-твърди, засилват се циркулаторните нарушения . С просто око се виждат слабо изразени неравности.
  • Трети стадий – Микронодуларен. Засилват се фиброзин промени с по-силно втвърдяване на мастната тъкан.
  • Четвърти стадий– макронодуларен. Кожата е много неравна, изглежда с големи възли, студена и болезнена при палпация.

 

В нашият салон предлагаме процедури, които са насочени срещу различни фактори отговорни за развитието на целулит.Трябва да отбележа, че лечението на целулита трябва да е комплесно, тъй като ,както беше разгледано по-горе, много фактори са отговорни за развитието му. Освен това трябва да има и физическо натоварване и намаляване на приема на въглехидрати.

 

ПРЕДЛАГАНИ АНТИЦЕЛУЛИТНИ ПРОГРАМИ

 

 

Антицелулитни вакуумни масажи и лимфодренаж + крем люта чушка + обвиване.

 

Подходящо е при начални стайдии. Въздействието е предимно върху съединителната тъкан. Засилва се оттичането на лимфата и намаляването на междуклетъчния оток.

 

Кавитация + радиочестотно третиране + вакуумен масаж и лимфодренаж

 

Кавитацията има мощно липолитично действие в съчетание с радиочастота ( умеренно липолитично дейстние и силно изглаждащо и стягащо кожата действие) и вакуумно въздействие (вакуума подобрява кръвната и лимфната циркулация, осъществява се микромасаж на тъканите, постига се освобождаване от задържана в междуклетъчно пространство течност). Комбинацията от тези процедури дава прекрасни резултати въздействайки върху всички фактори отговорни за образуване на целулита.Подходяща за втори , трети и четвърти стадий.

 

Радиочастотно третиране + вакуумен масаж и лимфодренаж.

 

Радиочестотата има умерено липолитично действие, стяга и изглажда кожата, вакуума подобрява кръвната и лимфната циркулация, осъществява се микромасаж на тъканите, постига се освобождаване от задържана в междуклетъчно пространство течност.

 

Мезотерапия +вакуумен масаж и лимфодренаж

 

Чрез директно инжектиране на липолитичен коктейл в подкожната мастна тъкан, се постига силно разграждане на мазнините, а чрез вакуумното въздействие се подобрява кръвната и лимфната циркулация, осъществява се микромасаж на тъканите, постига се освобождаване от задържана в междуклетъчно пространство течност.

 

 

ПРОГРАМИ ЗА СТРИИ