Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

Rejuvi химическа екстракция

“Премахването на татуировки” на “Rejuvi не е лазерна техника. По-точно, това е уникален процес на химическо извличане.

 

Традиционните или обичайни пигменти за микропигментация или татуиране представляват неорганични метални оксиди, като железен оксид, въглеродни съединения (сажди), хромен оксид или титанов диоксид, и т.н. Тези неорганични метални оксиди не се разтворят във вода и в повечето органични разтворители. Съответно, те остават за дълъг период от време, след като бъдат имплантирани в кожата.

 

Системата за премахване на татуировки на “Rejuvi” се състои от алкалоземни метални оксиди и преходни метални оксиди (с фракционен състав на частиците, сходен с пигментите на татуировките), съчетани в специална формула (Суспензия). Металните оксиди в Системата за премахване на татуировки на “Rejuvi” имат много сходни физико-химични свойства с тези на пигментите на татуировките, така че имат добра степен на химично сходство или разтворимост. Старата поговорка, че "сходното привлича сходно" отразява именно този принцип. Когато Суспензията за премахване на татуировки на “Rejuvi” има добър физически контакт с пигментите на татуировката (в кожата), пигментите на татуировката постепенно се поглъщат от  Суспензията за премахване на татуировки  на “Rejuvi”. Също така, продуктът за премахване на татуировки на “Rejuvi” е създаден да бъде несъвместим с кожата, така че кожата да го отхвърля или изхвърля. След като пигментите на татуировката се погълнат от Премахващата суспензия на “Rejuvi”, кожата отхвърля сместа на повърхността си (формира коричка или нещо като струпей, които се отделят от кожата). Този процес на екстрахиране е илюстриран в Диаграма I.

 

 

 

Прилагането на Суспензията за премахване на татуировки на “Rejuvi” представлява процес, извършван върху татуировката, като се използва козметична ротационна машина или спираловиден пистолет за татуировки. Що се касае до процедурата, процесът на премахване се състои от четири стъпки: Стъпка I. Нанесете външна упойка (можете да я нанесете отново при стъпка 2 - за премахване на микропигментация); Стъпка II. Нанесете Системата за премахване на татуировки на “Rejuvi” върху площта на татуировката (в салон или студио); Стъпка III. Оставете да изсъхне и формира коричка (в къщи); Стъпка IV. Накрая започва периодът на обелване на коричката и възстановяване на кожата (в къщи). Стъпки I и II обикновено отнемат 0.5 до 1.5 часа, в зависимост от големината на зоната за премахване. Стъпка III обикновено отнема 7 до 25 дни, в зависимост от дълбочината на прилагане за конкретното премахване (премахването на микропигментацията обикновено отнема от 7 до 14 дни). Стъпка IV обикновено отнема 1-3 месеца за микропигментацията и 3-6 месеца за татуировки на тялото. След падането на коричката, кожата обикновено остава доста зачервена и леко повдигната откъм ръбовете. Това не са белези и ще отмине, като с времето кожата ще си върне нормалния вид.

 

Тъй като татуировъчните пигменти при микропигментацията или перманентния грим са разположени доста плитко в кожата (между епидермиса и повърхностната дерма), обикновено един сеанс е достатъчен за постигане на желания резултат, а рискът от поява на зачервяване е минимален, стига сеансът да е проведен правилно. След като коричката падне, има леко зачервяване на кожата. Това е нормално, и за да подпомогнете процеса на оздравяване на кожата, нанасяйте ежедневно Супер-успокояващ крем "h" на “Rejuvi”. Кожата постепенно ще възвърне нормалното си състояние - до 1-3 месеца. При нашето проучване (виж Приложения, страница 35), процентът на успешно премахване на микропигментация или перманентен грим бе почти 100%.

 

Продължителността на съществуване на татуировките няма значително отражение върху процеса на премахване. Някои татуировки с над 20-годишен живот бяха успешно отстранени с техниката на “Rejuvi”. Разбира се, наскоро направените татуировки (преди по-малко от година) могат да бъдат отстранени малко по-лесно, отколкото старите татуировки.

 

Татуировъчните пигменти на телесните татуировки са разположени сравнително дълбоко в кожата (между повърхностната дерма и средната дерма). Съответно, процесът на екстрахиране става значително по-труден, а едно по-дълбоко пробождане може да смути кожата и в резултат да се появи хипертрофичен белег (келоид) или отточно зачервяване (понякога с мехур). Според проучването, тук процентът на успех е приблизително 92%, а процентът на поява на белег-зачервяване е около 6% (виж Приложенията, страница 35). Не е наблюдаван ефект на хипо- или хипер-пигментация. Всички проценти за успешно премахване са на база “девствени” татуировки, т.е., при които не са правени предишни опити за премахване. Установено е, че лазерното премахване може да измени кожната тъкан или физико-химическите свойства на татуировъчните пигменти. Това усложнение може да засегне процента на успешно премахване, в зависимост от конкретното състояние (според всеки отделен случай).

 

За да се минимизира нежеланата поява на белези-зачервяване, трябва да се избягват всякакви опити за отстраняване на всички татуировъчни пигменти в един сеанс чрез дълбоко пробождане. Съответно, разработен е надежден подход с множество сесии. При този подход третирането контролира пробожданията - на нормалната дълбочина на татуиране, и се избягва прекомерното или продължително пробождане. На база резултата от първия сеанс, след това се решава как да се извърши вторият - след достатъчно възстановяване на кожата (8 до 10 седмици). Има наблюдения, че татуировъчните пигменти в дълбоко положение (под дълбочината на пробождането) могат да се повдигнат в известна степен след третирането. Съответно, тези по-дълбоко разположени пигменти могат да бъдат отстранени при втори или следващ сеанс, при същата дълбочина на пробождане. Подходът с множество сесии (3-6 сеанса) може много добре да редуцира татуировките, като сведе процента на белези-зачервяване до около 1% (виж Приложенията, страница 37).

 

Трябва да се отбележи, че Грижите след третиране представляват важна част от процеса на премахване. Белези-зачервяване могат да бъдат предизвикани и от неправилното премахване на коричката, от остра инфекция и прекалено чесане на обработената зона. Така че доброто разясняване на процеса на Грижите след третиране, даването на писмени Инструкции за Грижи след третиране и навременната комуникация с клиентите относно процеса на Грижи след третиране, са също толкова важни, колкото и процедурите, изпълнени в салона или студиото.