Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

Третиране с мезоролер

 

 

Мезоролер – уредът, който върши чудеса за кожата !

 

Всички знаем, че за да изглежда кожата ни здрава и красива, тя се нуждае от грижи. Но не се заблуждавайте, че това ще ви отнеме прекалено много време и усилия, защото изобщо не е така. Съвременните козметични средства и апаратура са произведени точно за това – да ви помогнат да изглеждате добре, като едновременно с това ви спестят и време.
Мезоролер – перфектният уред за професионална и домашна грижа.

 

Сега ще ви представим един малък уред за домашна грижа, който се нарича Мезоролер и може да върши чудеса. Да, да, не става дума за никаква хипербола, защото възможността само с няколко движения дневно да стимулирате кожата си да произвежда повече еластин и колаген си е истинско чудо. Но нека първо да видим от какво се нуждае най-много кожата ни за да изглежда здрава и красива. Ето и малко информация:

 

 • Еластин е протеинът, който поддържа еластичността на кожата, защото изгражда еластичните нишки в съединителната тъкан – важна предпоставка за запазването на младостта и свежестта й.
 • Колагенът пък е главният белтък, изграждащ съединителната тъкан. Той осигурява не само еластичността на кожата, но и нейната здравина. Именно деградацията на колагена /нещо естествено с напредване на възрастта/ е главната причина за образуването на бръчки.
 • Хиалуронова киселина – служи за хидратиране на кожата ,като привлича вода. Интересен факт – 1грам хиалуронова киселина привлича 1 литър вода!

 

Сега вече знаете защо употребихме думата „чудеса“ !

 

Третиране с мезоролер се предлага в двата ни козметични центъра в Плевен и Търново, но поради уникалния ефект на процедурата и добрата цена, често наши клиенти са от Габрово, Севлиево, София, Ловеч и Враца.

 

И така, да разгледаме Мезоролера :

 

 

 

Мезоролерът засилва благоприятното въздействие на всички козметични средства.

 

Той е малък и компактен механичен уред, който се състои от въртяща се цилиндрична част тип валяк и дръжка.

 

 

Как действа мезоролера ?

 

По цилиндъра му са разположени микро иглички. Те проникват до 0.2 мм в кожата и по този начин подпомагат изработката на еластин и колаген, като едновременно с това подобряват кръвообращението и кръвооросяването. Също така усилват въздействието на съставките на козметичните кремове, защото им помагат да преодолеят по-лесно бариерата на епидермиса. Кожата е създадена от природата така, че да бъде бариера на организма от проникването на химически вещества. Поради тази причина едва 10% от нанесения „вълшебен крем“ достига до по-дълбоките ѝ слоеве. Чрез Мезоролера е възможно чак 90% от нанесените активни вещества да проникнат в кожата.

 

 

Но как точно?

 

Търкаляйки се по повърхността на кожата, Мезоролерът създава микроканали. Дълбочината им зависи от дължината на микроглите. Перфорирайки роговия слой, а понякога дори по-дълбоките слоеве на кожата, Мезоролерът създава хиляди микроканали, през които активните вещества директно навлизат в кожатТова, от своя страна, води до по-пълноценно усвояване на ценните вещества от кожата ни. Казано по друг начин, използвайки Мезоролер, вие ще засилите благоприятното въздействие на всякакви козметични средства – кремове, лосиони, тоалетни млека и т.н. и техните съставки ще бъдат по-лесно усвоими.

 

Процесът е подобен на мезотерапия, но много по-безболезнен, дори и да звучи невероятно. Повярвайте Мезоролерът е един наистина революционен уред. Благоприятните ефекти за кожата не свършват дотук.

 

Процесите, които се осъществяват в кожата си имат свой правилник. Например, ако паднете и си олющите коляното какво прави кожата? Регенерира се! Оздравява! И на това просто обяснение се основава работата на Мезоролера. Създавайки микроканали в кожата, мезоролерът създава микротравми и кожата веднага си казва: “Наранена съм, трябва да оздравея. Почвам веднага да създавам колагенови и еластинови влакна. Да създавам чисто нови кожни клетки!“ Този процес е напълно естествен за организма. Без химия, напълно безвредно. Точно в това се крие красотата на този малък, но същевременно уникален уред .

 

В резултат на гореописаното се образува нов, млад слой кожа, образуват се нови кръвни съдове, подобрява се текстурата на кожата, тя се затяга и заздравява, белезите се изглаждат. Неприятните стрии започват да намаляват размера си и постепенно се образува еластична структура, наподобяваща структурата на нормална кожа. При въздействието на Мезоролера се намалява и хиперпигментацията.

 

 

Мезоролерът е изключително ефективен при косопад.

 

Двойният процес на перфорация и проникване на активни препарати в кожата задействат механизма за растеж на косата. Процедурата с Мезоролер е препоръчителна при провеждане на терапии против загуба на коса. Тя рязко стимулира специфичните фибробласти на кожата на главата.

 

 

Няколко невероятни особености на Мезоролера:

 • Мезоролерът е значително по-евтин и ефективен в сравнение с традиционните козметични процедури.
 • Мезоролерът е дълготраен – практичният му дизайн и материалът, от който е изработен дават възможност да се използва дълго, ако естествено се следват правилно инструкциите за употреба.
 • Мезоролерът е предназначен за широк кръг проблеми, свързани с кожата – стрии, целулит, тъмни петна, белези, бръчки, разширени пори и т.н.

 

Факти, свързани с употребата на Мезоролер:

 • Може да се употребява на всички части на тялото.
 • Може да се прилага върху тънка кожа.
 • Стимулира образуването на голямо количество колагенови и еластинови влакна.
 • Съхранява епидермиса по време на процедури.
 • Не причинява болка.
 • Не причинява увреждане на кожата.
 • Няма известни странични неблагоприятни ефекти.

 

 

Употреба в козметичен салон

 

След преглед от дерматолог се избира специален коктейл подходящ за третирания проблем . Разтворът се нанася преди и след обработване на кожата с мезоролер. Прави се 1 процедура седмично в курс от 4-8 процедури..Като мезоролерът се закупува еднократно , стерелизира се и се съхранява в козметичния кабинет.

 


Да запазим младостта по-дълго !

 

Мезоролерът е лесен за използване в домашни условия– за да улесни съвременната жена, поела толкова много ангажименти, в поддържането на добрия й външен вид. Предназначен е за подмладяване, регенириране и тонизиране на кожата, защото възстановява тургура, както и съединителната тъкан на дермата, подпомага премахването на бръчки, засилва ефекта при избелване на пигментни петна, премахва проблеми, свързани с постоянно акне.

 

 

Мезоролер в домашни условия

 

 

Най-напред почистете кожата, която ще третирате.дезинфецирайте я. Следва да нанесете съответният козметичен продукт /крем/ и да обработите зоната с Мезоролер – 10 пъти вертикално и 10 хоризонтално. Без излишен натиск! Цялата процедура трае няколко минути, в зависимост от размера на обработваемата област.

 

Това е всичко !