Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

Вагинално подмладяване

Синдромът на вагинална релаксация (Vaginal Relaxation Syndrome) се определя като увеличаване на вътрешния диаметър на вагиналната стена. Това може да доведе до намален контакт при полов aкт и на сексуално неудовлетворение за жената и нейния партньор. Причината за това най-често е естественото раждане (особено след второ и следващи), вродена слабост на съединителната тъкан с напредване на възрастта и други.

 

Съвременните иновации в медицината и стремежът към все по-неинвазивни процедури даде ценно оръжие на лекарите – нехирургично лечение с лазер за стягане на влагалището. Лазерните терапии за вагинално подмладяване се утвърждават като достъпен, неоперативен метод за лечение.

 

Лазерът има термо-стимулиращ ефект върху колагена на вагиналните стени, което води до преструктуриране и стимулиране на нов синтез на съединителната тъкан. Това води до затягане на вагиналния канал и в резултат на това по-голямо сексуално удовлетворение.

 

Лечението е кратко и обикновено включва 3 сесии през 1,5 месеца.

 

 Вагиналното подмладяване се предлага в двата ни козметични центъра в Плевен и Търново, но поради уникалния ефект на процедурата и добрата цена, често наши клиенти са от Габрово, София, Севлиево, Ловеч и Враца.

 

Терапията протича в две стъпки :

 

Лекарят поставя, стъклен спекулум, който ограничава контакта на влагалището с лазерния накрайник. В спекулума се поставя лазерът, с който се обработва лигавицата на влагалището по цялата дължина, два или три пъти. По време на процедурата не се усеща болка или парене, възможно е при обработката към входа на влагалището да се усети малко по-силно парене, което трае секунди.

 

В края на терапията се поставя обезболяващ гел на входа на влагалището, малките срамни устни и уретрата, след което зоната се обработва с лазер. Може да се усети слабо парене.

 

Продължителността на процедурата е между 30 и 40 минути.

 

 

Противопоказания:

  1. при инфекция във влагалището,
  2. менструация
  3. бременност и следродилния период
  4. венерически болести
  5. при гинекологични заболявания
  6. онкологични заболявания

Процедурата е слабо ефективна е при затлъстяване с BMI >40, както и тежка степен на пролапс,
След терапия е възможно засилено влагалищно течение 2-3 дни след процедурата, рядко, слабо кървене.
Ефектът се забелязва още след първата процедура. След направени 2 или 3 терапии, резултатите се задържат до 18 – 24 месеца.

 

Обикновено се препоръчват поне две процедури Удовлетвореността след терапията е над 97%. Средно влагалището се стеснява с 17%. Процедурите се правят веднъж месечно.

 

Следпроцедурни грижи:

  1. Възстановяването е изключително бързо, без необходимост от използване на аналгетици и антибиотици. Не са необходими специални грижи след процедурата.
  2. Необходимо е въздържане от сексуални контакти до седмица след процедурата.
  3. Да се избягва поставяне на тампони 4 седмици след терапията.
  4. Не се препоръчват тежки физически усилия минимум 2 седмици след терапията.