Дермато-козметичен център
Плевен и Велико Търново

Апаратни кислородни терапии

 

Принцип на действие


Една от главните причини за преждевременно остаряване на кожата ни е недостигът на кислород .Дишането е необходимо не само на организъма ни, но и на всяка една наша клетка. От снабдяването на клетките с кислород зависи процеса на регенерация на кожата. С възрастта възстановителната способност на кожата намалява и тя се нуждае от повече кислород.В основата на метода стои въздействието на струята с чист 90-95% кислород, който се подава под налягане и е способен да прониква в дълбоките слоеве на кожата. Получава се мощно насищане с кислород, който на клетъчно ниво активизира и регулира всички жизнени процеси. Процесът е напълно безболезнен, дори е приятен, тъй като няма никакви болезнени усещания и странични ефекти.

 

Апаратните кислородни терапии се предлагат в двата ни козметични центъра в Плевен и Търново, но поради огромния ефект на процедурата и добрата цена, често наши клиенти са от Габрово, Севлиево, София, Ловеч и Враца.

 

Процедура


Процедурата трае около 50-60 минути минути, като през това време кожата Ви два пъти ще се обработи с кислород- един път с пулсиращ чист кислород под голямо налягане и втори път под формата на спрей в кожата се впръсква кислород обогатен с коктейл от хиалуронова киселина, витамини и други вещества.Процедурата завършва с инхалиране на кислород, което ще подобри вашето настроение и метаболизъма. Необходими са 8-12 процедури 1-2 пъти седмично.Няма странични действия и противопоказания. Може да се прилагат целогодишно, без ограничение на повторенията.

 

За какво се прилага ?


Тази терапия е добро решение против дребни бръчки, хиперпигментация, тъмни кръгове и торбички под очите, акне, разширени пори. Подобрява тургура и хидратацията на кожата. След процедура кожата изглежда сияйна и еластична.

 

Кислородната мезотерапия активизира лимфната система, стимулира кръвообращението, оптимално ревитализира и цялостно освежава кожата, подобрява нейната текстура, предотвратява образуването на бръчки, има лифтинг ефект.За засилване ефекта от кислорода, терапията може да се прилага в комбинация с други процедури като микродермабразио, детоксикиращ лимфодренаж , LED терапия и микротоков миолифтинг.